Sosyal Medya

Güncel

Polis Fadıl Akgündüz’ü arıyor!

Caprice Gold ve Maldivler projelerini soruşturan savcı, Fadıl Akgündüz, ablası, eniştesi ve yeğeninin savunmalarını almasını istedi.



Fadıl Akgündüz’ün son projesi Caprice Gold ve Caprice Maldivler’le ilgili Ä°stanbul Terör ve Örgütlü Suçlarla Mücadele Bürosu’ndan Cumhuriyet Savcısı Nihat Karpınar’ın yürüttüğü soruÅŸturma derinleÅŸtirildi. BayrampaÅŸa’daki Caprice Gold’un 2014’te teslim edilmesi gerekiyordu. Yaklaşık 8 bin 500 yatırımcısı bulunan otel, Mart 2014’den beri sözleÅŸmelerdeki kira bedellerini de ödemiyor.
 

325 kişiden suç duyurusu
 
Almanya ve Türkiye’de yaÅŸayan 325 maÄŸdur daha önce Yargıtay tarafından yönetiminden ayrıldığı ÅŸirketlerle organik bağı kabul edilen Fadıl Akgündüz, ÅŸirketleri devrettiÄŸi kız kardeÅŸi Avniye ile eniÅŸtesi Ä°brahim Obut, ÅŸirketin eski satış ve sporkoordinatörü Tanju Çolak ve Maldivler’deki ortağı Abdurrahman Akarsu hakkında suç duyurusunda bulundu.
 
Ablası, eniştesi, yeğeni...
 

SoruÅŸturmayı yürüten Savcı Karpınar, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’ndan konuyla ilgili rapor istedi. Bakanlık müfettiÅŸlerinin yaptığı inceleme sonrası hazırladığı rapor soruÅŸturmanın seyrini deÄŸiÅŸtirdi. BaÅŸsavcılığa sunulan ‘ayrıntılı ve belirleyici’ rapora göre Caprice Gold Gayrimenkul Yatırım Ä°nÅŸaat ve Ticaret Ltd. Åžirketi’nin ortakları olan Akgündüz’ün ablası Avniye ve eniÅŸtesi Ä°brahim Obut ve suçun iÅŸlendiÄŸi tarihteki müdürü olan yeÄŸeni Mehmet Salih Obut’un cezai anlamda sorumlu oldukları belirlendi. Rapora göre ÅŸirket yöneticisi ve ortağı olmamasına raÄŸmen Fadıl Akgündüz’ün sözleÅŸmelerde ve otel inÅŸaatında yer aldığı, faillerle yakın iliÅŸkide olan akrabaları olduÄŸu ve suçun da faili olduÄŸu tespit edildi.
 
Ayrıntılı savunma istedi
 
Raporu deÄŸerlendiren BaÅŸsavcılık, ÅŸirket ortakları Avniye ve Ä°brahim  Obut, ÅŸirket müdürü Memet Salih Obut ile Fadıl Akgündüz’ün ayrıntılı savunmalarının alınması için Ä°stanbul Emniyet Müdürüğü Mali Suçlarla Mücadele Åžube Müdürlüğü’ne talimat verdi. Polis ÅŸimdi ifadesini alabilmek için her yerde Fadıl Akgündüz’ü arıyor. BaÅŸsavcılık ayrıca maÄŸdurlardan ÅŸirkete yapılan ödemeler, devre mülklerden kira geliri elde edilip edilmediÄŸi, devir talebinde bulunulup bulunulmadığı ve ne kadar zarara uÄŸradıkları konusunda da bilgi istedi.
 
'Binlerce maÄŸdur var'

MaÄŸdurların bir kısmının avukatı olan Dr. Acun Papakçı, VATAN’a şöyle konuÅŸtu: 

“BaÅŸsavcılığın Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın raporu doÄŸrultusunda ifadelerin alınmasından sonra failler hakkında ceza davası açacağını düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde BaÅŸsavcılığın bizden istediÄŸi müvekkillerin uÄŸradıkları zarar ve yürütülen faaliyete iliÅŸkin olarak hazırladığımız ayrıntılı beyanları sunacağız. Bu aÅŸamada maÄŸdur olan binlerce kiÅŸinin de suç duyurusunda bulunması bekliyoruz. Suç duyuruları dosyanın kapsamı ve suçun niteliÄŸi açısından sonuç getirecek önemli bir adım olacaktır.”
 
Saadet zinciri!
 
MaÄŸdurlar bu kiÅŸilerin nitelikli dolandırıcılık, suç iÅŸlemek amacıyla örgüt kurmak ve kurulan örgüte üye olmak suçlarını iÅŸlediÄŸini iddia etmiÅŸti. Caprice Gold maÄŸdurları kendilerinin saadet zincirine benzeyen ‘Ponzi sistemi’ ile dolandırıldıklarını savunarak ÅŸikayet edilen 5 kiÅŸinin mal kaçırmalarını engellemek amacıyla mal varlıklarına da el konulmasını talep etti.  

Kaynak : Vatan

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.